4ΟΣ PIAZZA D’ ORO BARISTA COMPETITION GRAND FINAL 2019

Στις 21 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε με επιτυχία ο 4ος Piazza D’ Oro Barista Competition Grand final 2019, από την εταιρεία Coffee Care. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Λεμεσό!
Η Coffee Care με ηγετική θέση στο εμπόριο καφέ στον χώρο μαζικής εστίασης, καθορίζει τα πρότυπα παροχής, υποστήριξης και εξυπηρέτησης επαγγελματικών λύσεων καφέ στην κυπριακή αγορά.
Είναι η μοναδική εταιρεία εμπορίας καφέ την Κύπρο, που διοργανώνει αυτό τον διαγωνισμό.


Στόχος του θεσμικού διαγωνισμού, είναι να αναδεικνύει τις γνώσεις των Baristi πελατών της Coffee Care, και να δώσει την ευκαιρία στους διαγωνιζομένους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω των Coffee specialists της εταιρείας, καθώς επίσης την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον καφέ εσπρέσο στην αγορά.
Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν 230 άτομα.

Μετά από μια μεγάλη προεπιλογή και ημιτελική διαδικασία στα εκπαιδευτικά κέντρα της Coffee Care οι έξι ακόλουθοι έμπειροι Baristi έλαβαν μέρος στον τελικό:

  • Oρέστης Αρέστη (Coffee & More) The Mall of Cyprus Λευκωσία
  • Χαρά Μακρυγιάννη Rikano Καφετέριες στην Πάφο
  • Ραφαέλλα Κωσταντίνου Καφετέρια Παλέττο στο Λιοπέτρι
  • Μαρία Κλατσιά Καφετέρια Casa Pietra στο Αυγόρου
  • Νικόλας Ταλιώτης Καφετέριες Coffee Pause στην Πάφο
  • Ελένη Μήτσου Καφετέρια Grosseto στην Σωτήρα Αμμοχώστο

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο κ. Raymond Bus (Trade & Sales Support Manager της Jacobs Douwe Egberts), ο κ. Τάσος Κοδέλλας Authorised SCA trainer από Θεσσαλονίκη και ο κ. Άρης Χριστοφόρου Coffee Roaster.
Η μεγάλη νικήτρια ήταν ο κ. Μαρία Κλατσιά , η οποία κέρδισε ένα ταξίδι στο εργοστάσιο Jacobs Douwe Egberts στην Ολλανδία. Τη δεύτερη θέση πήρε ο κ. Ραφαέλλα Κωνσταντίνου , η οποία κέρδισε μια οικιακή μηχανή και ένα μύλο Ascaso-Dream. Η τρίτη θέση κατακτήθηκε από τον κύριο Ορέστη Αρέστη ο οποίος κέρδισε ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού Barista.
Ο επόμενος (πέμπτος) Παγκύπριος Διαγωνισμός Piazza D’ Oro Barista Competition Grand final θα διεξαχθεί στην Πάφο στις αρχές του 2020 και ο στόχος της Coffee Care είναι αυτή η πρωτοβουλία να βοηθήσει τους επαγγελματίες να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα καφέ στο ευρύ κοινό!