5ΟΣ COFFEE CARE BARISTA COMPETITION GRAND FINAL 2020

Στις 13 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε με επιτυχία ο 5ος Coffee Care Barista Competition Grand final 2020, από την εταιρεία Coffee Care. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Leonardo Cypria Maris Hotel & Spa στην Πάφο!
Η Coffee Care με ηγετική θέση στο εμπόριο καφέ στον χώρο μαζικής εστίασης, καθορίζει τα πρότυπα παροχής, υποστήριξης και εξυπηρέτησης επαγγελματικών λύσεων καφέ στην κυπριακή αγορά.
Είναι η μοναδική εταιρεία εμπορίας καφέ την Κύπρο, που διοργανώνει αυτό τον διαγωνισμό.

Στόχος του θεσμικού διαγωνισμού, είναι να αναδεικνύει τις γνώσεις των Baristi πελατών της Coffee Care, και να δώσει την ευκαιρία στους διαγωνιζομένους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω των Coffee specialists της εταιρείας, καθώς επίσης την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον καφέ εσπρέσο στην αγορά.
Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν 200άτομα.


Μετά από μια μεγάλη προεπιλογή και ημιτελική διαδικασία στα εκπαιδευτικά κέντρα της Coffee Care οι έξι ακόλουθοι έμπειροι Baristi έλαβαν μέρος στον τελικό:

  • Γιώργος Κοκοζίδης Alexander the Great Hotel στην Πάφο
  • Γεωργία Παναγή Atlantis College στο Λιοπέτρι
  • Oρέστης Αρέστη (Coffee & More) The Mall of Cyprus Λευκωσία
  • Δημήτρης Κουμή Καφετέρια Grosseto στην Σωτήρα Αμμοχώστο
  • Δήμητρα Κωνστάντη Point Kiosk Φανερωμένης Λάρνακα
  • Άρης Γκίκας The Royal Apollonia Beach Hotel στην Λεμεσό

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο κ. Roland Brouwer, Global Coffee Expert Professional Master Blender της Jacobs Douwe Egberts από την Ολλανδία , ο κ. Χρήστος Δημόπουλος ΜΕΒΓΑΛ SPECIALISTAS Ambassador and Latte Art Expert απο την Θεσαλλονίκη , και ο κ. Άρης Χριστοφόρου Coffee Roaster, Barista.

Η μεγάλος νικητής ήταν ο κ. Όρεστης Αρέστη , η οποίος κέρδισε ένα ταξίδι στο εργοστάσιο Jacobs Douwe Egberts στην Ολλανδία. Τη δεύτερη θέση πήρε ο κ. Άρης Γκίκας , ο οποίος κέρδισε μια οικιακή μηχανή κάψουλων και Tray της Lor . Η τρίτη θέση κατακτήθηκε από τον κύριο Γιώργο Κοκοζίδη ο οποίος κέρδισε ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού Barista.

Ο επόμενος (έκτος) Παγκύπριος Διαγωνισμός Coffee Care Barista Competition Grand final θα διεξαχθεί στην περιοχή Αμμοχώστου στις αρχές του 2021 και ο στόχος της Coffee Care είναι αυτή η πρωτοβουλία να βοηθήσει τους επαγγελματίες να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα καφέ στο ευρύ κοινό!